Great Ocean Road

23 oktober 2014 - Port Fairy, Australië

London bridgeThe twelve apostelsKoala in Otways

G' day,

We zijn naar Melbourne gevlogen. Raar toch, in het Red Centre was het een half uur later dan in Cairns en in Melbourne is het weer anderhalf uur later.

We komen in het donker bij onze B&B aan waar niemand te zien is en na een telefoontje blijkt de sleutel buiten te liggen. Vreemd. Onze kamer is luxe met een ligbad er midden in! De volgende morgen bij het ontbijt buffet heb ik meer het gevoel dat we in een hotel zijn, geen B&B.

We gaan de twaalf apostelen zien. Hoge uit zee oprijzende rotsen. Begrijpelijk dat dit een toeristisch plekje is. Wat een uitzicht wat een mooi plaatje. We kunnen er naar blijven kijken. De azuurblauwe zee en het geluid van de golven maken het plaatje compleet. Verder langs de Great Ocean Road naar Loch Ard Gorge. Ook een rotsformatie vernoemd naar een schip dat daar vergaan is. Morgen gaan we de andere mooie plekjes en uitzichten bezoeken. Op de terugweg zijn we een zijweg ingeslagen om een oude vuurtoren te zien. We hebben hem niet gezien want je moest er dik voor betalen. Wel hebben we op die weg enkele koala's gezien. Fantastisch, zo maar cadeau. Verder nog een wandeling gemaakt door een stuk bos met gigantisch hoge en dikke bomen en varensbomen. Als afsluiting van de dag in het haventje met geweldig uitzicht, verse fish and chips gegeten. Morgen naar Port Fairy.

Voor het eerst in onze vakantie schijnt de zon niet en begint de dag met 16 graden. Allemaal nog mooie plekjes gezien met super vergezichten over zee. De zon schijnt ook weer. Onderweg hebben we yelowtailed black kakatoos gezien. Trouwens Avifauna kan jalours zijn op al de mooie bijzondere vogels die hier vrij rondvliegen. Knalrode parkieten, grijs met rode buik papegaaien, witte kakatoes met gele kuif, kakaboora ga zo maar door. In Port Fairy logeren we in een B&B waar we een heel apartement krijgen met jaloursmakend uitzicht op zee. Yes dat is leuk. De tuin wordt bevolkt door konijnen. Gewandeld door het stadje en naar een vuurtoren toe. Ibissen gezien. Bij de Thai gegeten.

Morgen rijden we terug naar Melbourne om overmorgen naar Tasmanië te vliegen. See you!!